۱۳۹۰ مرداد ۱۶, یکشنبه

جداسازی جنسیتی دانشجویان در ۴۰ رشته دانشگاه‌های ایران

خبرگزاری هرانا - بیست دانشگاه ايران برای سال تحصيلی ۱۳۹۰ در ۴۰ رشته اقدام به پذيرش تک‌جنسيتی دانشجويان می‌کنند.
به گزارش زمانه، دانشگاه‌های تهران، اميرکبير، دانشگاه اصفهان، محقق اردبيلی، زابل، هنر شيراز، دانشگاه صنعت نفت تهران و سهند تبريز از جمله دانشگاه‌هايی هستند که برخی رشته‌ها را ویژه دختران يا ویژه پسران معرفی کرده‌اند.

رشته‌های علوم اجتماعی، تاريخ، ادبيات، مهندسی معادن، رشته‌های گروه آموزشی هنر و گروه آموزشی رياضی از جمله رشته‌هايی هستند که در آن‌ها جداسازی جنسيتی اعمال شده است.
طرح تفکيک جنسيتی در رشته‌های دانشگاهی در حالی رخ داده که تيرماه امسال محمود احمدی‌نژاد، رئيس‌جمهوری ايران طی نامه‌ای تفکيک جنسيتی در برخی رشته‌ها و دانشگاه‌ها را اقدامی سطحی و غيرعالمانه ناميد و خواهان توقف فوری آن شده بود.
کامران دانشجو، وزير علوم ايران پس از مخالفت احمدی‌نژاد با طرح تفکيک جنسيتی در برخی رشته‌ها اعلام کرد دستور رئيس‌جمهور را اجرا می‌کند اما اکنون طرح پذيرش تک‌جنسيتی در دانشگاه‌های ايران اجرا شده است.
ايجاد رشته‌های تک جنسيتی، راه‌اندازی کلاس‌های تک جنسيتی و تأسيس دانشگاه‌های تک‌جنسيتی از جمله بحث‌برانگيزترين برنامه‌های وزارت علوم ايران است.
کامران دانشجو، تحصيل همزمان دختران و پسران در دانشگاه را «الگوی غربی» می‌داند که مورد پسند مردم، خانواده‌ها و دانشجويان نيست.
با اين حال وی آماری رسمی و علمی درخصوص مخالفت مردم و دانشجويان با تحصيل هم‌زمان پسران و دختران ارائه نکرده است.
علی مطهری، نماينده مجلس ايران نيز مخالفت احمدی‌نژاد با طرح تفکيک جنسيتی در دانشگاه‌ها را دليلی بر ليبرال بودن دولت در حوزه فرهنگ توصيف کرده است.
به گفته وی "اگر بناست اختلاط آزاد باشد بايد روابط جنسی هم مانند دنيای غرب آزاد باشد والا عوارض روحی و روانی در پی خواهد داشت."
علاوه بر جداسازی جنسيتی در شماری از رشته‌ها و کلاس‌ها، وزارت علوم طرح توسعه دانشگاه‌های تک‌جنسيتی را نيز دنبال می‌کند.
غلام‌علی نادری، مديرکل دفتر آموزش‌های آزاد وزارت علوم ايران ۱۲ مرداد گفت: "مجوز قطعی برای سه دانشگاه غيرانتفاعی تک‌جنسيتی در قم (مؤسسه تک‌جنسيتی پسرانه با عنوان طلوع مهر)، استان البرز (مؤسسه تک‌جنسيتی دخترانه با عنوان رسام) و شهر مشهد (مؤسسه تک‌جنسيتی دخترانه با عنوان فردوسی مشهد)‌ صادر شده است."
اين مقام وزارت علوم چندی پيش نيز از بررسی تقاضای راه‌اندازی هفت دانشگاه تک‌جنسيتی در ايران خبر داده بود.
پيش از اين نيز محمدحسن شجاعی، مشاور وزير علوم گفته بود: "دانشگاه‌های تک‌جنسيتی از رشد علمی بيشتری برخوردارند و آرامش روانی دختران و پسران دانشجو در اين دانشگاه‌ها بهتر فراهم می‌شود."
به گفته وی آيت‌الله ناصر مکارم شيرازی و آيت‌الله لطف‌الله صافی گلپايگانی دو تن از مراجع تقليد از راه‌اندازی دانشگاه‌های تک‌جنسيتی استقبال کرده‌اند.
غلامرضا خواجه سروی، معاون وزارت علوم ايران نيز تيرماه امسال گفت جمع‌بندی سفرهای استانی نشان می‌دهد که در همه استان‌های ايران، خانواده‌ها خواهان ايجاد دانشگاه‌های تک‌جنسيتی هستند.
به گفته وی "اين‌که وزارت علوم به ايجاد دانشگاه‌های تک‌جنسيتی مجوز می‌دهد و موافق توسعه آن است، موردی است که خود خانواده‌ها و مردم می‌پسندند و وزارت علوم نيز بايد به خواسته مردم پاسخ دهد."
کامران دانشجو اسفند سال گذشته از گسترش دانشگاه‌های تک‌جنسيتی در همه استان‌ها دفاع کرده بود.
وزیر علوم گفته بود: "اگر از دانشگاه تک‌جنسيتی بيش‌تر استقبال شد در آن صورت تعدادی از دانشگاه‌ها تبديل به دانشگاه تک‌جنسيتی می‌شود."

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر